Kahramanmaraşspor Başkanı Ceyhan’dan Samimi Açıklamalar: “Bu Takım Bu Şehrin Değeridir”
"Kahramanmaraşspor kâğıt üzerinde anonim şirket ama ruhuyla bu şehrin takımıdır."
MADO EVİ’NDE GÜNDEM DOLU BULUŞMA
TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadeleye hazırlanan Kahramanmaraşspor, sezon öncesinde sessizliğini güçlü bir açıklamayla bozdu. Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, 10 Temmuz Perşembe günü Mado Evi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek takımın geleceği, kulübün mali yapısı ve kamuoyunda tartışılan anonim şirket yapısıyla ilgili tüm sorulara açıklık getirdi.
Toplantıya Kulüp Yöneticilerinden Necati Özel,Selahaddin Çetin ve Haluk Besim Bakacak 'ta katıldı.
“FUTBOL SADECE PARAYLA YÜRÜMEZ”
Başkan Ceyhan, konuşmasına futbolun sadece finansal kaynaklarla değil, inanç ve bütünlükle yürütülebileceğini vurgulayarak başladı. “İlk 10 maçta mağlup olsak bile, kalan 20 maçta alınacak puanlarla lider olunabilir. Bu süreç yönetimidir.
Futbolda başarının tek kriteri para değil” diyerek örnek olarak Fenerbahçe’yi gösterdi: “Ali Koç, dünya çapında bir iş insanı ama Fenerbahçe hâlâ şampiyon olamadı. Demek ki ahenk, inanç ve ortak bir hayal olmadan sadece parayla başarı gelmiyor.”
“KAHRAMANMARAŞSPOR’UN KÖKLERİ DERİNDE”
Kulübün tarihi mirasına vurgu yapan Ceyhan, “1969’dan bugüne bu bayrak yere düşmedi. Herkesin emeğiyle, duasıyla bugünlere geldi. Bu takım yalnızca bir futbol kulübü değil; şehrin simgesi, hatırası, ortak geçmişidir,” diyerek duygusal bir sahiplenme mesajı verdi.
“ANONİM ŞİRKET OLMAK SUÇ DEĞİL, MECBURİYET”
Son dönemde gündemde olan anonim şirket yapısı hakkında da net konuşan Ceyhan, “Bu yapıyı ben değil, federasyon önerdi.
Artık kulüplerin şeffaf, denetlenebilir ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması isteniyor. Anonim şirket demek ticari kazanç demek değil. Kahramanmaraşspor kâğıt üzerinde anonim şirket ama ruhuyla bu şehrin takımıdır,” dedi.
Toplantının son bölümünde ise,Başkan Ceyhan Gazetecilerin Sorularını cevaplandırdı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Haber344.com / HABER - SPOR

