KAMİMDER-ÖNDER'DEN KIZILAY'A ANLAMLI KAN BAĞIŞI

Diyanet işleri başkanlığı tarafından bu hafta cuma hutbesinde Kızılay'ın kan stoklarının hızla azaldığı,bu nedenle vatandaşlar kan bağışında bulunmaya davet edilmişti.

Diyanet'in cuma hutbesi toplumda karşılık buldu ve Kahramanmaraş'ın etkin sivil toplum kuruluşlarından olan Kahramanmaraş imam hatip lisesi mezunları(KAMİMDER) ve ÖNDER derneği yönetim kurulu ve üyeleri Kızılay kan merkezine giderek bağışta bulundular.

KAMİMDER Başkanı ve ÖNDER şube başkanı kan bağışında bulunmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklama da şunları söyledi " Diyanet işleri başkanlığımızın ve il Müftülüğümüzün kan bağışında bulunma çağrısına iyilik kanımızda var dedik, şifa bekleyen kardeşlerimizin yardımına koştuk"dedi.

Başkan Güngör açıklamasını şöyle sürdürdü "Hepimiz her an hasta olabiliriz ve kovid 19 tedavisi görebiliriz. Çaresiz bir şekilde destek bekleyen kardeşlerimize yardım elini uzatalım, insanlık görevimizi yapalım.Şimdi hastalara umut olmak için Kamimder-Kahramanmaraş Önder imam Hatipliler derneği yönetim kurulu üyeleri ve İmam Hatip okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz ve velilerimizin de katılımı ile kan ve plazma bağışında bulunduk"diyen Güngör son olarak ise şunları söyledi "Kan ve plazma bağışıyla insanlık kazanacak,tüm kardeşlerimizi bu kutsal göreve çağırıyoruz. Herkese tek tek ihtiyacımız var, unutma sen yoksan biz eksiğiz,
iyilik kanımızda var" diyerek açıklamasını tamamladı.

Haber344.com / HABER - YAŞAM