Başkan Kayıran"Kahramanmaraş esnafımızın önemli bir kısmı hâlâ ayakta kalma mücadelesi vermektedir."

Anahtar Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatin Rüştü Kayıran,Kahramanmaraş Esnafının içerisinde bulunduğu zor ve sıkıntılı süreçle ilgili tespitlerde ve açıklamalarda bulundu.

Başkan Kayıran'ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı.

"Depremin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen Kahramanmaraş esnafımızın önemli bir kısmı hâlâ ayakta kalma mücadelesi vermektedir. İş yerleri zarar görmüş, sermayeleri erimiş, vergi ve kredi yükleri altında ezilen esnafımıza destek olunması gerekirken, denetim ve cezalarla karşı karşıya bırakılması kabul edilemez.

Esnafımız bu şehrin ekonomik omurgasıdır. Esnafa ceza değil, nefes aldıracak çözümler sunulmalıdır.

Anahtar Parti olarak; vergi borçlarının yapılandırılmasını, faiz ve cezaların gözden geçirilmesini ve depremden etkilenen esnafımızın yeniden ayağa kalkmasını sağlayacak özel destek mekanizmalarının hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

Kahramanmaraş’ın yeniden ayağa kalkması, esnafımızın güçlenmesiyle mümkündür."dedi.

Haber344.com. / HABER. - EKONOMİ